Тинктура от грейпфрут - уникални лечебни свойства

Хороскоп 14.10.2021 11:55 Снимка: ДНЕС+

Тинктура от грейпфрут - уникални лечебни свойства

Плодът е силно препоръчителен за тези, които са загубили апетита си. 20 минути преди хранене изядените плодове осигуряват добър апетит, като стимулират храносмилането. Сокът и месото от плодовете имат благоприятен ефект и помагат при невъзпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт.

В допълнение към сока и пулпата, кората на плода се използва и като лек за киселини и стомашни болки. Кората трябва да се настърже, след това да се изсуши старателно и да се приема по една чаена лъжичка на ден, като се дъвче и преглъща бавно.

Полезните свойства на грейпфрута помагат при сърдечно-съдови заболявания, като се препоръчва редовно да се яде по 1 среден грейпфрут на ден. Веществата, съдържащи се в пулпата и сока на плода, понижават нивата на холестерола в кръвта.

За да се предотвратят сърдечни заболявания, се препоръчва да се изяжда по един плод за закуска няколко пъти седмично. За профилактика на сърдечни заболявания е необходимо да се пие не само сок, но и да се яде пулпата, тъй като съдържа фибри.

Тинктура от семена и кора от грейпфрут

За разлика от други цитрусови плодове, той съдържа специална горчивина. Тази горчивина, заедно с етеричните масла, са най-добрите естествени антибиотици. Те ни спасяват от стотици паразити и патогенна микрофлора и най-важното от гъбични заболявания в червата.

Как да си направите тази тинктура?

За вътрешна употреба: Не изхвърляйте семките и корите на грейпфрута. Нарежете кората на ситно. Сложете всичко плътно в буркан и налейте водка. Настойката стои 10 дни или повече. Консумирайте по чаена лъжичка два пъти дневно преди хранене. Вкусът е много приятен, вероятно ще ви хареса. И на децата може да се дава, особено при такова сериозно заболяване като кандидоза, стоматит. Полезно е при женски заболявания, свързани с гъбички.

За външна употреба. Прави се същото, но вместо водка се залива с растително масло. Трябва да престои поне един месец на тъмно място.

Използва се за външни гъбични заболявания, върху стъпалата, върху ноктите. За ноктите, се потапя марля и се увиват пръстите с нея, а отгоре я покриватe с нещо, за да не се разтече маслото. И така спите през нощта. Веднага няма да получите резултат, необходимо е да сте постоянни и настойчиви за месец или повече./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448