Мудра за намиране на щастие

Хороскоп 13.08.2021 10:52 Снимка: ДНЕС+

Мудра за намиране на щастие

Правила за изпълнение на мудри

Мудрите трябва да се правят в добро настроение и отпуснато състояние. Трябва да се концентрирате върху това, което правите, и да мислите върху значението на мудрата. За да получите резултати е необходимо да я изпълнявате всеки ден. Изпълнявайте мудрите с две ръце. Не е необходимо да ги пренатоварвате. Изпънатите пръсти насърчават освобождаването на енергия, докато сгънатите или съединените пръсти способстват съхранението на енергия.

Оптималното време за практикуване на мудри е вечер на свещи или сутрин с лице към слънцето. За най-добро отпускане седнете или легнете, въпреки че можете да бъдете и в изправено положение. Правилната стойка е едно от условията за практикуване на мудри.

За предпочитане е да снемете предварително всички бижута и часовници от ръцете си. Практикувайте мудрите с удоволствие. Когато има напрежение в тялото или неприятни усещания, енергията няма да може да се движи в правилната посока. Механичното изпълнение на мудри не е достатъчно. Трябва да се съсредоточите върху мислите си и да слушате тялото си.

При правилното изпълнение на мудрите ще се почувствате спокойни, заредени с енергия и весели. Противопоказания няма. Ако се чувствате изпълнени с негативни мисли и раздразнителни, по-добре не започвайте. Отложете изпълнението, докато се почувствате спокойни.

Вярващите могат да прочетат молитва преди работа с мудрите и да се обърнат към Бог. След приключване на заниманието трябва да му благодарите за всички хубави неща в живота си. Повечето специалисти по йога препоръчват практикуването на мудри по 45 минути на ден. Това може да бъде еднократно или 2-3 пъти по 15-20 минути.

След края на упражнението може да почувствате прилив на топлина и енергия в тялото, бодрост, повишено настроение и по-комфортно. Могат да се появят и други усещания - студенеене, болка, неразположение и умора. Всякакви промени в тялото означават, че мудрите имат своето действие.

Мудра за намиране на щастие

Показания: Препоръчва се, ако не изпитвате чувство на щастие. Мудрата има мощен ефект върху душевното състояние.

Изпълнение: Мудрата се изпълнява, докато седите с изправен гръб. Показалецът и средният пръст са изпънати нагоре. Сгънете малките пръсти на двете ръце, притиснете ги здраво с палци към дланите си, както е показано на изображението. Лактите са повдигнати и леко раздалечени, гръбначният стълб е прав. Дишането по време на изпълняване на мудрата - равномерно, бавно, дълбоко.

Лиан мудра

Ако изпитвате често вътрешно безпокойство и недоволство от живота, тази мудра ще ви помогне да намерите спокойствие и да живеете в радост и хармония със света около вас. Тя е една от най-известните и е лесна за изпълнение.

Тази мудра ще ви помогне да прекъснете поредицата от проблеми. С нея се настройвате в една вълна с вибрациите на космическата енергия./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648