Лично число и здраве

Хороскоп 09.11.2021 18:34 Снимка: ДНЕС+

Лично число и здраве

Открийте своя личен код и определете кои растения ще помогнат при болести

Фактът, че числата влияят на съдбата, хората са забелязали още в древността. Забелязано е също и влиянието върху хората на определени растения, плодове и билки, които съответстват на определени планети и месеци от годината. Привържениците на нумерологията са разработили цяла система за използване на растения, според която е възможно да се облекчат страданията и болката.

За да разберете какви болести могат да ви сполетят през целия живот и с кои билки и плодове се лекуват най-добре, трябва да пресметнете числото, което е решаващо за вашата съдба. Това е числото на житейският път. За да направите това, трябва да направите прости аритметични изчисления.

Да приемем, че сте родени на 12 октомври 1955 г.

Съберете числата от датата: 1 + 2 + 1 + 0 + 1 + 9 + 5 + 5 = 24.

След това продължавате да събирате, докато не получите едноцифрено число: 2 + 4 = 6. Вашият цифров код е 6.

Когато получите едноцифрено число, равно на 10, съберете 1 + 0 = 1.

Цифровият код в този случай е 1.

Числов код 1: Грижете се за очите си

Имате предразположение към високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, очни заболявания или астигматизъм. Полезни са стафиди, портокали, лимони, фурми, индийско орехче, чесън, карамфил, ечемичен хляб (ечемик). От билките често трябва да използвате киселец, женшен, лайка, шафран, смирна, джинджифил. И да ядете колкото се може повече мед.

Месеците, в които трябва да внимавате за влошаване на здравето са октомври, ноември и януари. По правило на 10, 19, 28, 37 46, 55 и 64 години от живота могат да настъпят важни промени във вашето здраве.

Числов код 2: Внимавайте за стомаха си

Имате предразположение към заболявания на храносмилателната система и особено на стомаха. Ето защо трябва внимателно да следите диетата си. Тези хора трябва да ядат повече маруля, зеле, ряпа, краставици и пъпеши, ленено семе, банан, цикория.

Можете да преживеете важни здравословни и лични промени, когато достигнете 11, 20, 25, 29, 38, 47, 52, 56 и 65 години. Особено важно е да следите за здравето си през януари, февруари и юли.

Числов код 3: Не се пренапрягайте

Предразположени сте към пренапрежение на нервната система, което по правило се дължи на конфликти, преумора и навика да поемате всички проблеми върху себе си, да мислите и съжалявате повече за другите, да отлагате почивката за неопределен период от време. Предразположени сте още към пристъпи на нефрит, ишиас, различни кожни проблеми, неврози. Трябва да ядете повече боровинки, цариградско грозде, череши, берберис, ягоди, ябълки, круши, маслини, нар, ананас, грозде, карамфил, чесън, бадеми, смокини, пшеница, индийско орехче, глухарче, цикория, градински чай, ревен. Цвеклото и аспержите също са полезни.

Важни промени в здравословното състояние могат да настъпят на 12, 21, 30, 39, 48, 57 и 66 години. Във февруари, юли, септември и декември се пазете от преумора и внимавайте за здравето си.

Числов код 4: Не прекалявайте с лекарства

Предразположени сте към необичайни (малко проучени) заболявания, които са трудни за диагностициране. Склонни сте към меланхолия, анемия, главоболие, болка в гърба. Ще имате най-голяма полза от психотерапията, хипноза и духовни лечения. Но трябва да се избягва приема на твърде много лекарства, наркотици, ранни зеленчуци и сурово или слабо печено месо. Яжте спанак, градински чай, мушмули и червено месо.

Важни от гледна точка на здравето са 13, 22, 31, 40, 49, 58 и 67 години в живота. Месеците, в които здравето ви е уязвимо са януари, февруари, юни, август и ноември./Ивелина Пенчева, астролог

следвa

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448