Квадратура на Сатурн/Уран – сблъсък на Титаните по Коледа

Хороскоп 23.12.2021 10:21 Снимка: ДНЕС+

Квадратура на Сатурн/Уран – сблъсък на Титаните по Коледа

Всички се радваме на празниците Бъдни вечер и Коледа, но те ще бъдат бурни и ще трябва да бъдем много търпеливи, в края на краищата по това време е квадратурата на Сатурн и Уран. Това е един страшен небесен тътен – знаете херметичният принцип: „Каквото е горе, такова е и долу“. Това може да се отрази върху взаимоотношенията и партитата могат да бъдат пълни с неприятни изненади, така че много да се внимава с прекомерното пиене. 

Може да бъде една по-разгорещена Коледа, пълна с малки спорове, които могат да се развият в по-големи конфликти, тъй като много от хората не знаят кога да спрат. Промените в настроението могат да бъдат екстремни. Опитите да отстояваме нашата индивидуалност, свобода и оригиналност са склонни да подкопаят чувството ни за заземяване и сигурност.  

Има опасност от сбивания, тъй като търпението ще е супер кратко. Поддържайте самоконтрол и използвайте способността си да посредничите в ситуации за постигане на мир, а не обратното. Освен това внимавайте за злополуки и се пазете. Пиратките носят също опасност. Необходимо е да се отпуснете и да избягвате провокации, в противен случай може да се изтощите и Коледа да завърши с главоболие. 

Рутината може да бъде доста дразнеща. Пътуванията могат да бъдат отложени, а плановете да се променят в последния момент. Ще трябва да имате много търпение, за да се справите с опашки, забавяния и ситуации, които сте оставили да решите в последния момент. Идеалният сценарий е да сте далеч от тълпи и конфликти. 

Това е третата и последна квадратура на Сатурн и Уран. През февруари т.г. беше първата квадратура, през юни беше втората и третата последна е сега. Квадратурата представлява предизвикателство и борба, което създава напрежение. Сблъсъкът на двамата Титани предизвиква изключително напрежение и криза в нашето общество вече цяла година и продължава да въздейства върху живота ни като индивиди пряко и косвено. 

Този транзит е продължителен. Дългият процес на промяната. Сблъсък между старото и новото. Трансформацията, която носят, отнема време, тя е фина и не много очевидна. Обикновено транзитите на Уран са съпровождани с големи заглавия в пресата. Енергията на Уран е непредсказуема, раздвижваща нещата и създавайки вълнение и безпокойство. Уран идва с обещанието за свобода и просветление, но пътят към тях минава през Сатурн. Няма преки пътища до Уран – първо трябва да свършим Сатурновата работа. Сатурн създава структурите, Уран разбива тези структури, за да може да се появи нов, превъзхождащ ред.

Сатурн е последната от планетите, видими с невъоръжено око, а Уран е първата "невидима" планета, което означава, че не можем да я видим без телескоп. Ето защо Уран е свързан с неща, които са "невидими" за очите: интуицията, божествената проницателност – неща, които са несъществени, които надхвърлят материята. Уран ни дава обещанието, че в живота има нещо повече отвъд материалния свят, такъв какъвто го познаваме./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482