Кръвна група и здраве

Хороскоп 16.09.2021 11:09 Снимка: ДНЕС+

Кръвна група и здраве

Според една интересна статистика сред населението на Западна Европа кръвните групи са разпределени по следния начин: 46 процента от населението имат нулева група; група А - 42 процента; група В - 9 процента; група АВ - 3 процента. Любопитно е, че сред американските индианци няма кръвна група В и всички индианци, живеещи в Южна Америка, са изключително нулева кръвна група.

Единственият течен орган в нашето тяло е изследван от дълго време. И все пак мистериозната алена течност, която измива тъканите ни, продължава да ни изумява с нови загадки. При възрастни хора количеството кръв е стабилно и индивидуално: от 3,5 до 4,5 литра. Изглежда, че по-големите хора трябва да имат повече кръв. Уви, това почти никога не съвпада. Всеки човек има своите резервни запаси в случай на внезапно бедствие: черния дроб, далака, костния мозък на гръдната кост и тръбните кости.

Изглежда, че всички са равни преди болестта. Но ... рак на шийката на матката се среща много по-често при жени с IV кръвна група; пациентки с рак на матката преобладават при III група. Злокачествените тумори на яйчниците са по-чести при пациентки с кръвна група II. И накрая, туморите на щитовидната и млечните жлези преобладават при жени с кръвна група I.

Биоенергетикът, кандидат на техническите науки Я. Гиндис установил: най-ниският биоенергиен потенциал е при хора с IV кръвна група, малко по-висок - при III, още по-висок - при II, а най-високото енергийно ниво е при притежателите на I кръвна група.

 

Група 0

Силна воля, постоянство, упоритост, обичат лова. Податливи на възпалителни процеси, артрит, язвена болест, алергии.

Стремят се да бъдат лидери. Ако си поставят цел, ще се борят за нея докрай. Знаят как да изберат посоката, за да продължат напред. Вярват в себе си и не са лишени от емоционалност. Имат обаче и слабости: много са ревниви и придирчиви, а освен това и болезнено амбициозни.

Сред представителите на тази кръвна група са автомобилния състезател Михаел Шумахер, известният гангстер Ал Капоне, 42 -рият президент на САЩ Роналд Рейгън, федералният канцлер Кол.

 

Група А

Миролюбиви, готови за сътрудничество, склонни към заседнал и улегнал живот, обичат да работят в градината. Податливи на сърдечно-съдови заболявания, злокачествени тумори, анемия, диабет.

Обичат хармонията, спокойствието и реда. Добре контактуват с други хора. Освен това са чувствителни, търпеливи и мили. Сред техните слабости са инатът и неспособността да се отпуснат.

 

Група В

Творчески натури, характеризиращи се с гъвкавост на характера. Страдат от хронична умора. Сред хората с тази кръвна група има повишено равнище на заболявания на множествена склероза и вирусни инфекции.

Те са зрели индивидуалисти - категорични, склонни да правят каквото си поискат. Лесно се адаптират към всичко, гъвкави, не страдат от липса на въображение. Желанието да бъдат независими обаче, понякога може да бъде прекомерно и да се превърне в слабост.

 

Група АВ

Хората с тази кръвна група създават впечатление за „мистериозни натури“. По отношение на здравето те често страдат от заболявания на храносмилателния тракт и сърдечно-съдовата система. Сред тях има и повишено равнище на заболявания на рак и анемия.

Те са спокойни и уравновесени. Обикновено хората ги обичат и се чувстват добре с тях. Умеят да забавляват, тактични и справедливи. Но понякога са много резки и освен това се колебаят дълго време и вземат решения трудно.  /Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448