Хранене по лунен календар – вторник, 2 юни 2020 г.

Хороскоп 02.06.2020 08:26 Снимка: ДНЕС+

Хранене по лунен календар – вторник, 2 юни 2020 г.

До 17:00 ч. е влиянието на 11 лунен ден. Ден на астрално и умствено пречистване.

В този лунен ден става пречистване на организма, тъй като през човек преминава мощен енергиен поток и идеалният вариант е да се гладува. Въздържайте се от прием на храна, а ако не можете да издържите, хапнете някакъв плод или късче хляб. В краен случай вегетарианска храна - или варена, или приготвена на пара риба, яйца с много малко мазнина.

ЖИВА ХРАНА, ПОДХОДЯЩА ЗА ТОЗИ ДЕН

Цвекло за чиста кръв

Съдържа много желязо, на 2-ро място след чесъна; Според йога, по съдържание пред него е само морското зеле. Съдържа още: редкият витамин У (U), който има противовъзпалителен ефект, антиалергичен ефект; мощен имуностимулатор, който се използва за лечение на стомашни проблеми! Ефективно стимулира цялата храносмилателната система, както и черния дроб. Поддържа имунната система, помага при хемороиди, детоксикира организма и го укрепва вследствие на стрес или физически натоварвания.

Разтваря калциеви отлагания в съдовете; Бетанинът повишава физическата издръжливост, помага в борбата срещу болестта на Алцхаймер; Бори се с раковите клетки; Диуретик и има добър слабителен ефект, подобрява работата на черния дроб. Витамин Р (R ) повишава еластичността на кръвоносната система.

След 17:00 ч. започва 12 лунен ден (до 18:16 ч. на 03.06.), чийто символ се явява Светият граал. Затова внимавайте какво пиете. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове.

Ако имате проблеми с горните дихателни пътища, то сега е най-благоприятното време да се заемете с лечението. Може да приемате леко отхрачващи билки. Такива са евкалипт, мента, мащерка и други билки, които се използват освен за пиене и за инхалация, за облекчаване на горните дихателни пътища.

Правилното хранене на 12 лунен ден включва семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Много полезно е да се консумират сокове, особено гроздови. Допустимо е в малки количества варено или печено пилешко, телешко, свинско (да не е мазно). От алкохол е по-добре да се въздържате.

Желаещите могат да продължат гладуването.

Лош знак за 12-ия лунен ден се счита счупена чиния или разлята течност. Трябва да обърнете внимание на всички тези знаци, те показват неправилността на пътя, който следвате./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027