Хранене по лунен календар – петък – 26.06.20

Хороскоп 26.06.2020 08:15 Снимка: ДНЕС+

Хранене по лунен календар – петък – 26.06.20

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате

Храненето в шестия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Трябва да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо. Изчистват паразитите. Освен това укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

 

Днешното предложение:

ПРЯСНО ЗЕЛЕ С ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг зеле, 500 г червени домати, 1/2 чаша олио, 1 глава кромид лук, червен пипер, дафинов лист, сол на вкус, черен пипер.

Приготвяне: Зелето се нарязва на тънки ивички, наръсва се със сол и се претрива с ръце. Доматите се нарязват на тънки филийки.

Ситно нарязаният лук се задушава в половината олио, докато стане прозрачен. Прибавя се зелето, задушава се до омекване и се наръсва с червен пипер.

В тава, намазана с олио, зелето се разстила на два пласта, като между тях и отгоре се нареждат доматени филийки и се наръсват с натрошен дафинов лист.

Ястието се залива с останалото олио и се запича в умерена фурна.

Поднася се с варени картофи, наръсени със счукан ким. /Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594