Ден, в който лесно може да се прояви агресията

Хороскоп 07.12.2020 12:50 Снимка: ДНЕС+

Ден, в който лесно може да се прояви агресията

Целият потискан гняв може да избухне. Ден за изпитание на търпението ни. Неслучайно Крокодилът е символ на днешния ден (23 лунен ден) като символ на всичко отрицателно и нисшите инстинкти, които съществуват в човека. Ще трябват търпение и воля, за да се избегнат. Особено в критични ситуации. Ако дадете свобода на Крокодила в себе си, той може да ви погълне целите, да счупи на парченца мечтите ви, да разруши живота ви. Крокодилът трябва да се научите да го управлявате.

Не се стремете към голямо общество днес, пазете се от тълпите, избягвайте контакти, така ще ограничите възможностите за провокации. Останете верни на избрания път, на вашите принципи и решения.

Във всеки човек има тъмна страна, подчинена на нисши инстинкти, дремещи в дълбините на подсъзнанието. И само силна воля може да се справи с тях.

Негативните чувства не възникват изведнъж. Състоянието, в което човек се намира в даден момент, показва до каква степен нивото на адреналин е извън скалата в сравнение с другите. Изблиците на гняв обикновено се появяват постепенно. От минимален яд до пълна омраза, която е свързана с агресия и след това насилие. Поведението се придружава от крясъци и вопли.

Кавгите могат да се появяват изведнъж от нищото (а помните, че Нищото е Хаос). Някой ви погледне не както трябва, някой направи грешното нещо, отговори по грешен начин….. Като цяло всяко малко нещо може да ви изкара извън себе си, като последната капка, която прелива в съд, който е препълнен.

Това повишава адреналина, а заедно с него издръжливостта на физическото тяло рязко се увеличава, поради което човек се чувства непобедим, което от своя страна му доставя удоволствие, под формата на превъзходство над другите. Ето един интересен процес. Как можете да избегнете това?

Само спокойствието и търпението помагат на човек да се концентрира и да разбере къде е сгрешил. Благодарение на този анализ, намерете за себе си други видове творчески процес, който ще донесе удоволствие и в коя посока трябва да пренасочите целия натрупан адреналин. Ако не можете да сдържате негативните си емоции, тогава ги освободете чрез рисуване, танци, бягане. Ако имате възможност, вземете и изчистете къщата. Много е хубаво да се освободите от всичко излишно.

Мисловни утвърждения на деня:

„Защитата ми е перфектна.“

„Помня кой съм и какво искам, и никаква сила не може да ме отклони от пътя!“/Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066