Ако сте родени при ретрограден Юпитер

Хороскоп 15.07.2021 13:06 Снимка: ДНЕС+

Ако сте родени при ретрограден Юпитер

Ако вярвате, че сте живели други животи преди настоящия, тогава продължете да четете. Ако не вярвате в тази концепция, не ви се препоръчва тази статия.

Кармата представлява интерес за много хора. Мнозина търсят начини да разберат какви са били в миналите си животи чрез ясновидство, тестове, астрология, регресия и други методи, особено когато на човек не му върви в живота, среща трудности и  премеждия.

Кармичната астрология е един от инструментите, които могат да ни дадат много отговори. Юпитер управлява темите на философията, духовността, растежа, кармата и успеха. Юпитер е ретрограден всяка година, неговият ретрограден период трае 3-4 месеца и така делът на родените с този астрален „хендикап“ е доста висок (приблизително 25% от населението).

Според кармичната астрология, родените с ретрограден Юпитер, носят със себе си карма, свързана с идеали, често религиозни, които субектът не е могъл да изрази напълно в предишни животи. Taзи пoзиция нa плaнeтaтa пoкaзвa нepeaлизиpaнитe възмoжнocти нa минaлитe инкapнaции. Юпитер в ретроградна позиция показва, че индивидът в минал живот е отдал себе си на земните радости, забравяйки за духовния живот, забравяйки за развитието на своите интелектуални способности и подготовка за бъдещия живот. Сега ще трябва да навакса и да се погрижи за своето развитие, както интелектуално, така и духовно.

В някое минало въплъщение човек е нарушавал някакъв религиозен или духовен принцип. В настоящия живот чувства още по-голяма решителност да предефинира стойността на този принцип в съзнанието си. Той трябва да се пази да осъжда другите, когато види, че външният свят живее по правила, които не може да разбере. Трябва да бъде търпелив с други хора, ако очаква от тях да се вслушат в изразяването на неговите вътрешни истини.

Духовната еволюция, идеалите и пътуванията са много важни области на настоящото съществуване. В предишни животи той е живял или в голяма нужда, или в излишък. В предишния си живот той е пропуснал да изрази идеала си, защото не е знаел как да върви в посока на своята мисия, отклонявайки се от своята еволюция.

В настоящия живот той ще срещне стари познати от предишни животи - бивши наставници, бивши учители, бивши другари, с които се е борил за определена цел в други животи, ще пътува през стари места, преживявайки моменти от предишни животи, за да може да осъзнае къде е сгрешил. Той изпитва силно чувство за морал и истина, страдайки, ако се сблъска с нечестност, неморалност, липса на етика, несправедливост, лъжа, беззаконие.

Какво трябва да направи човекът, роден с ретрограден Юпитер?

Да се стреми да има честен живот, без упреци, без грешки, в пълен морал и етика, спечелвайки уважението на другите.

Да има идеал, да се бори за мечта или цел, да не се отказва от мечтите си.

Да не съди другите за техните идеи, принципи, убеждения, мнения, а да бъде толерантен.

Да бъде в постоянно самопознание, да се развива (колкото се може повече духовно развитие и колкото се може повече учене), да започне изследване на собствения си живот, на метафизична наука (религия, философия и др.), да расте непрекъснато чрез изучаване, пътуване.

Да се бори за истината и честта, да се развива интелектуално, духовно, културно.

Peтpoграден Юпитep изиcквa дуxoвeн pacтeж, вътpeшни тpaнcфopмaции и тъpceнe нa вaшeтo уникaлнo мяcтo в живoтa. Пpeз тoзи пepиoд въпpocи cвъpзaни cъс знака и дома, където се намира вашият ретрограден Юпитер, ca oт знaчeниe. Пoзвoлявa дa се увeличи coбcтвeнaтa мъдpocт в настоящия живот. Кaтo човек пoлучaвa нoви житeйcки пpeживявaния./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448