Зукърбърг се извини за срива на Facebook

ЕС и Свят 05.10.2021 17:20 Снимка: ДНЕС+

Зукърбърг се извини за срива на Facebook

Смята се, че той е загубил около 6 млрд. долара от личното си състояние, след като акциите на Facebook се сринаха

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини за „смущенията“, причинени от спирането за 6 часа на Facebook, Messenger, Whatsapp и Instagram.

Бяха засегнати над 3,5 милиарда потребители по целия свят.

В продължение на часове потенциално милиарди хора останаха без инструментите за социални медии, на които разчитаха, за да поддържат връзка с приятели и семейство.

Други съобщават, че не могат да получат достъп до услуги, които изискват вход във Facebook.

Междувременно компании, които използват социалните медии, за да се свързват с клиенти, бяха изправени пред вероятността да понесат неочакван финансов удар, пише BBC.

Смята се, че самият Зукърбърг е загубил приблизително 6 млрд. долара от личното си състояние, след като акциите на Facebook се сринаха.

Downdetector, който проследява прекъсванията, заяви, че около 10,6 милиона проблема са докладвани по целия свят, а това е най -големият брой, който някога е бил регистриран.

От компанията Facebook по -късно заявиха, че сривът е бил заради грешна промяна в конфигурацията, която се е отразила на уебсайтовете, приложенията и на вътрешни инструменти на компанията като имейл и дори пропуски за работа на служителите.

Компанията заяви, че няма информация потребителски данни да са компрометирани. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448