Високопоставена швейцарска дипломатка загина при падане от сграда в Иран

ЕС и Свят 04.05.2021 16:40 Снимка: ДНЕС+

Високопоставена швейцарска дипломатка загина при падане от сграда в Иран

Високопоставена дипломатка от швейцарското посолство в Техеран е загинала днес, след като е паднала от висока сграда в иранската столица, в която е живеела. Това съобщиха ирански осведомителни агенции, цитирани от Ройтерс.

Говорител на службите за спешна помощ заяви, че жената е била първа секретарка в посолството на Швейцария. Тя е била втора по ранг в дипломатическото представителство, предава БТА.

Петдесет и две годишната дипломатка, е живеела на 18-ия етаж на сградата.

Швейцария представлява интересите на САЩ в Иран, откакто Вашингтон и Техеран скъсват дипломатически отношения малко след Ислямската революция през 1979 г.

Служителка на посолството на Швейцария в Иран е загинала днес при злополука. Това заяви швейцарското външно министерство, след като местни медии съобщиха, че жената е паднала от сградата, в която е живеела, предаде Ройтерс.

"Федералният департамент по външните работи и неговият ръководител Игнацио Касис са шокирани от трагичната смърт и изразяват най-дълбоки съболезнования на семейството", се казва в комюникето. В текста не се казва коя е жертвата./БТА

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709