Въвеждат извънредни мерки за защита на депутатите на Острова

ЕС и Свят 17.10.2021 09:05 Снимка: ДНЕС+

Въвеждат извънредни мерки за защита на депутатите на Острова

Великобритания ще предприеме мерки за гарантиране на безопасността на парламентаристите след убийството на депутата Дейвид Еймс, заяви министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател пред Sky News.

"В момента се предприемат мерки", каза тя, без да уточнява за какви действия става дума. Пател заяви, че е обсъдила въпроса с председателя на парламента, полицията и службите за сигурност, "за да се увери, че ще бъдат взети всички мерки за гарантиране на безопасността на депутатите".

Министърът на вътрешните работи добави, че както британският премиер Борис Джонсън, тя също е била в Лий-он-Сий, където се е случи трагедията. Депутатът, който представляваше Саутхенд Уест, Есекс, почина в петък от прободни рани след нападение в избирателния си район. Според Sky News Еймс е бил нападнат в петък в методистката църква "Белфайърс" в Лий-он-Сий, когато мъж е влязъл в приемната на избирателния район и е намушкал депутата няколко пъти с нож. Полицията в Есекс съобщи, че 25-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в убийството и в момента е в ареста.

По-късно полицията съобщи, че нападението се третира като терористична атака, а разследването се води от служители за борба с тероризма./БТА

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448