Трима души са загинали при стрелба в Пенсилвания

ЕС и Свят 17.03.2024 11:56 Снимка: ДНЕС+

Трима души са загинали при стрелба в Пенсилвания

Най-малко трима души са загинали след стрелба във Фолс Тауншип, Пенсилвания. Това потвърди пред CNN председателят на надзорния съвет на града Джеф Денс.

Денс заяви, че инцидентът с употреба на оръжие е бил "свързан с домашно насилие" и че извършителят е бил "въоръжен и опасен", а местоположението му остава неизвестно.

Освен това полицейското управление на градчето Мидълтаун съобщи във Facebook, че е потвърдена стрелба в градчето Фолс с "няколко простреляни жертви и засега не е известно дали те са целенасочени или случайни".

"Полицията следи трафика и границите ни и не изглежда стрелецът да е навлязъл в границите на градчето ни", обявиха от Мидълтаун.

От полицията предупредиха хората да не пътуват в района до второ нареждане и подчертаха, че "ситуацията е динамична и молим общността да вземе някои предпазни мерки [...].

Ако живеете в районите, които граничат с Фолс, трябва да се укриете на място до по-нататъшно уведомление".

По-късно в събота официалните власти съобщиха, че стрелецът, обвинен в причиняване на смъртта на трима души в Пенсилвания, се укрива в резиденция в Трентън със заложници, след като е избягал в Ню Джърси.

Идентифициран като Андре Гордън, на 26 г., предполагаемият извършител се казва, че е извършил стрелбата, като е шофирал откраднат автомобил, стрелял е и предполагаемо е убил още двама души, живеещи в резиденцията. Властите обаче все още не са потвърдили.

Видеоклип, споделен от репортер от окръг Делауеър, показва, че членовете на екипа SWAT е трябвало да се изкачат до втория етаж на сградата, като използват стълба и счупят прозорец, за да спасят двама души, които са били хванати като в капан вътре, където се предполага, че се е барикадирал заподозреният стрелец.

Не е ясно дали в сградата е имало други заложници.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361