Тръмп призова световните лидери да поставят своите страни на първо място

ЕС и Свят 23.09.2020 08:46 Снимка: ДНЕС+

Тръмп призова световните лидери да поставят своите страни на първо място

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова световните лидери да поставят на първо място интересите на своите страни, като него самия, съобщава ТАСС.

"Като президент отхвърлих неуспешните подходи от миналото. И аз съм горд да поставя Америка на първо място - точно както трябва да поставите на първо място страните си. Всичко е наред, трябва да направите това", коментира Тръмп във видеозапис, показан на 75-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В същото време Тръмп изрази увереност в победата си на предстоящите избори в САЩ през ноември и че през следващата година ще се проведе седмица на високо ниво в рамките на Общото събрание на ООН с лично участие на световни лидери. Тази година това трябваше да бъде изоставено поради пандемията, причинена от новия коронавирус.

"Абсолютно съм сигурен, че когато се срещнем лично през следващата година, ние ще имаме една от най-добрите години в нашата история и честно казано, в историята на света, да се надяваме", каза президентът.

Той също така увери, че се грижи за интересите на обикновените граждани и очаква подобен подход от чуждестранните си колеги. Едва тогава се появява основата за реално международно сътрудничество, каза Тръмп.

"От десетилетия едни и същи уморени гласове предлагат едни и същи неуспешни решения, преследвайки глобални амбиции за сметка на интересите на собствения си народ. Но само когато се грижите за собствените си съграждани, намирате реална основа за сътрудничество", убеден е ръководителят на Белия дом./news.bg

CHF CHF 1 1.82379
GBP GBP 1 2.15904
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.10175
USD USD 1 1.65959