Разкриха нелегална фабрика за цигари в Испания, българин е сред задържаните

ЕС и Свят 11.03.2021 13:16 Снимка: ДНЕС+

Разкриха нелегална фабрика за цигари в Испания, българин е сред задържаните

В резултат на подадена от българските служби информация е неутрализирано нелегално производство на цигари на територията на Испания, съобщиха от МВР.

С цел разкриването на престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на тютюневи изделия, с участието и на български граждани, в периода 24-26 февруари т.г. е проведена специализирана полицейска операция под псевдоним „Fenix“.  В хода на полицейските действия на 25 февруари в района на испанския град Валядолид е установено складово помещение, в което е била изградена нелегална фабрика за производство на цигари. При претърсването са иззети 257 800 кутии цигари - произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари. В помещението са задържани осем работници с украинска националност.

След разрешение на съответния съдебен орган, са извършени процесуално-следствени действия и изземвания в още две складови помещения, засечени в рамките на воденото разследване. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана. В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес.

При проведената специализирана операция е задържан и български гражданин на високо ниво в престъпната организация. При претърсванията в обитаваното от него жилище са намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448