Пистолетът Лебедев заменя пистолета Макаров

ЕС и Свят 23.08.2021 17:59 Снимка: ДНЕС+

Пистолетът Лебедев заменя пистолета Макаров

Групата компании "Калашников" и руското вътрешно министерство подготвят договор за компактния пистолет "Лебедев" за замяна на пистолета "Макаров". Това информира РИА "Новости", позовавайки се на пресслужбата на "Калашников".

"Сега клиент на пистолета "Лебедев" е Министерството на вътрешните работи, именно там компактния пистолет "Лебедев" трябва да замени пистолета "Макаров". В настоящия момент е към края си изпитателната експлоатация на "Лебедев" в МВР, "Калашников" и МВР се подготвят за сключване на договор", уточниха от компанията.

Темпът на превъоръжаване на служители на Министерството на вътрешните работи на Русия от "Макаров" към "Лебедев" "ще бъде определен от клиента". Общо сега в силовите структури на страната има около 100 хиляди пистолета "Макаров".

Освен това, според "Калашников", руското военно министерство също е проявило интерес към "Лебедев", "но е твърде рано да се говори за конкретика".

Групата компании е готова да участва в утилизацията на старите "Макаров", ако държавните клиенти са заинтересовани от това. Този въпрос все още не е бил обсъждан./news.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648