Обявите за работа, свързани с криптовалути в САЩ, изпревариха тези от технологичния сектор

ЕС и Свят 18.01.2022 17:47 Снимка: ДНЕС+

Обявите за работа, свързани с криптовалути в САЩ, изпревариха тези от технологичния сектор

Доклад на LinkedIn, цитиран от американските медии, показва изключителен ръст в обявите за работа, свързани с криптовалути в Съединените щати. Само от 2020-а до 2021-а година ръстът е с цели 395%.

Новите работни места в т. нар. от някои криптоиндустрия изпреварват свободните позиции в технологичния сектор. Въпреки това, той също отбеляза забележително развитие, почти удвоявайки броя на обявите за работа.

"Доскоро повечето от обявите за работа в Америка бяха в областта на софтуера и финансите, все повече обаче се търсят крипто таланти", пише в доклада.

Много търсени са още счетоводители, консултанти, както и специалисти по компютърен хардуер.

А растежът на работните места, свързани с набиращите все по-голяма популярност криптовалути се очаква да продължи и през тази година. Според финансови експерти, Америка изпитва глад за професионалисти, които да работят с дигитални активи. И това е така най-вече заради нарастващият брой компании, работещи с криптовалути и блокчейн.

Най-големите крипто борси като Coinbase, Kraken и Binance също предлагат голям брой нови работни позиции, съобщават от LinkedIn. Очаквано, най-много от тях са свързани с най-популрната криптовалута - биткойн./money.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648