Намериха труп на изчезнала жена в хладилник, задържаха приятеля й

ЕС и Свят 17.11.2023 15:04 Снимка: ДНЕС+

Намериха труп на изчезнала жена в хладилник, задържаха приятеля й

Мъж е арестуван, след като трупът на бившата му приятелка е открит в хладилник в дома му. 42-годишният Чад Кристофър Стивънс е обвинен във фалшифициране на доказателства, като се е отървал от трупа на бившата си приятелка Хедър Луиз Шваб. За това съобщава People, позовавайки се на съдебни документи, разпространени от телевизионния канал NBC.

В неделя следователи обискирали дома на Стивънс. Органите на реда открили хладилник, "увит в голямо количество найлоново фолио", намиращ се в кухнята на мъжа. Разкази на служители на полицията сочат, че уредът бил "подозрително затворен и скрит" с "парче ламарина".

В хладилника полицията е открила "посиняло човешко тяло", което по-късно е идентифицирано от съдебния лекар на окръг Колин. Според съдебния лекар тялото било на 35-годишната Хедър Луиз Шваб.

Близък на жената е направил изявление пред местната агенция WFAA, в което се казва, че семейството е "изключително огорчено и съкрушено" от новината.

"Оценяваме всички съобщения, които семейството ни получава. Изключително сме благодарни на полицейското управление в Маккини за усърдната работа и отдадеността. Бихме искали да опазим неприкосновеността на личния живот на семейството и децата ѝ", се казва в изявлението.

Според писмените показания майката на Хедър, Тамара Шваб е съобщила за изчезването ѝ на 28 юни. Тамра разказала на следователите, че макар да не е разговаряла с дъщеря си от една година, тя се чувала със съседка, за да разбере как се справя 35-годишната Хедър. Именно съседката на младата жена обявила, че не я е виждала от месеци.

Тамара казала пред следователите, че дъщеря ѝ е живеела с нейния приятел Стивънс. По думите на Тамара връзката им била "изпълнена с насилие". Хедър многократно се е опитвала да напусне гаджето си, но без успех, твърди майка ѝ.

People съобщава, че Хедър е получавала заплахи от Чад, че "ще я убие и ще скрие тялото ѝ някъде".

Стивънс е заявил, че Хедър го е напуснала година по-рано и оттогава не я е виждал или чувал. Това се посочва от следователя, поел разследването.

Разследването стигнало до задънена улица, тъй като детективът не успял да открие никакви следи за последното местонахождение на Хедър.

На 3 ноември Тамра е съобщила в полицейското управление, че е чула от бившата съпруга на Стивънс, че той е "убил Хедър и я е заровил в задния си двор".

На 6 ноември следователите са използвали дрон от полицейското управление в Маккини, за да направят снимки на имота на Стивънс. Органите на реда са открили "няколко аномалии" в задния двор на дома му.

По време на разследването друга приятелка на Стивънс се е обадила, да съобщи, че била нападната от мъжа. Това довело до издаването на заповед за арест на Стивънс.

Той бил привикан на разпит, при който е признал, че е "скрил тялото на Хедър в хладилник, след като тя е починала" в дома си на 26 юли 2022 г. Според писмените показания той твърди, че "не знаел какво да прави", когато тя умряла, затова я сложил в хладилник. Той също така казал на разследващите, че между него и Хедър е имало "множество физически сблъсъци" и че "няколко пъти я е заплашвал".

Следователите, цитирани от People отбелязват, че на 12 август 2022 г. са получили обаждане от свидетел, който видял, как в къщата на Стивънсън "жена размахвала огнестрелно оръжие". Хипотеза на разследващите е, че смъртта на Хедър е настъпила по това време, предаде "Вести".

Стивънс, който преди това е бил обвинен за кражба, шофиране в нетрезво състояние и нападение, по данни на NBC, е арестуван по обвинение в подправяне на доказателства.

Той е настанен в ареста на окръг Колин, съобщава изданието.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161