Масирана атакака с дронове в Одеса и Харков. Има жертви

ЕС и Свят 02.03.2024 09:32 Снимка: ДНЕС+

Масирана атакака с дронове в Одеса и Харков. Има жертви

Руските сили атакуваха с дронове тази нощ украинските градове Харков и Одеса. Тревога беше обявена и в Николаевска област.

Според Южните отбранителни сили няколко групи дронове са се насочили тази нощ към района на Одеска област от Черно море. В резултат на нападението в Одеса се е срутила част от жилищна сграда, съобщи кметът на града Генадий Труханов. По думите му, кварталът е гъсто населен, на мястото работят спасители. Отломките се разчистват и под тях може да има хора. Засега се съобщава за една жертва - млад мъж и за няколко ранени.

Началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов съобщи, че при нападение с дрон срещу Харков са били счупени прозорците на няколко високи сгради, а няколко коли напълно са изгорели, има нанесени щети по гаражи. Към момента не се съобщава за пострадали хора.

Във втория по големина украински град по-рано се състоя среща между президента Володимир Зеленски и нидерландския премер Марк Рюте. Подписано беше споразумение за сигурност, което ще предостави на Киев военна помощ в размер на 2 млрд. евро през тази година. На пресконференция украинският президент каза, че Украйна работи за защита на жителите на Харков от постоянните руски ракетни атаки. Той добави, че е трудно да се свалят повечето от ракетите, летящи към града, затова държавата обмисля друг план за защитата му.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594