Кремъл: Запада приема за пропаганда всичко в противовес с новинарския поток

ЕС и Свят 13.02.2024 14:54 Снимка: ДНЕС+

Кремъл: Запада приема за пропаганда всичко в противовес с новинарския поток

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес отхвърли европейските предупреждения за руска пропаганда. Той заяви, че всичко, което е в противовес с общоприетия новинарски поток, вече бива определяно от Запада като пропаганда, предаде Ройтерс.

Песков беше попитан за вчерашната среща между външните министри на Франция, Германия и Полша, на която те предупредиха за увеличаване на руската пропаганда в европейските страни преди изборите за Европейски парламент през юни.

"Сега е очевидно, че всякакви източници, медии или материали в интернет, които не отговарят на критериите и се опитват да отразяват събитията от различни страни, веднага биват признавани за пропаганда", заяви Песков в разговор с журналисти.

"Това е в пълно противоречие с идеалите на свободна преса и за пореден път демонстрира готовността на властите да наказват медии, които не им харесват. В момента това се случва често в Европа.", предава той, цитиран от БТА. 

"Западните държави неведнъж са обвинявали агенти на Русия, че използват социалните мрежи и интернет, за да разпространяват невярна или подвеждаща информация, за да подкопават позициите на Запада, да насърчават Русия или се опитват да повлияят на общественото мнение и да намалят подкрепата за Украйна в борбата й срещу Русия", посочва Ройтерс.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027