Край на заложническата сага във Филаделфия, арестуваха заподозрения

ЕС и Свят 17.03.2024 16:39 Снимка: АР/БТА

Край на заложническата сага във Филаделфия, арестуваха заподозрения

Мъжът, заподозрян в убийството на трима души в района на Филаделфия, беше арестуван снощи в Ню Джърси след продължило часове очакване на развръзка, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Директорът на полицията в град Трентън Стив Уилсън каза, че мъжът е открит близо до къща, в която се предполага, че се е бил барикадирал, и е задържан. Няма други пострадали.

По-рано властите съобщиха, че въоръжен мъж е убил вчера трима души в домовете им в района на Филаделфия и след това се е барикадирал в къща в столицата на Ню Джърси. Това уплаши жителите на предградията и предизвика голяма полицейска акция, обхванала два щата.

Ситуацията наложи отмяната на парада за Деня на Свети Патрик и затварянето на увеселителен парк. Властите в окръг Бъкс в Пенсилвания издадоха заповед за някои райони хората да не напускат домовете си за няколко часа.

Заподозреният, идентифициран като 26-годишния Андре Гордън-младши, е убил вчера сутринта мащехата си, малолетната си сестра и майката на децата си при стрелба в две къщи в източна Пенсилвания, каза окръжният прокурор на Бъкс Дженифър Шорн.

Властите казаха, че все още не могат да говорят за мотивите за атаките.

След като избяга с открадната кола, а след това взе друга от паркинг на магазин, Гордън се скри в дом в близкия град Трентън, щата Ню Джърси, съобщиха властите. В късния следобед полицаите обкръжиха къщата и по високоговорител се опитваха да убедят Гордън да излезе.

Край барикадата се събраха съседи, за да наблюдават случващото се. Останалите обитатели на сградата са били отведени на безопасно място без наранявания, съобщи полицейското управление в Трентън.

Шорн каза, че Гордън първо нахлул в жилище в Левиттаун и е убил 52-годишната си мащеха Карън Гордън и 13-годишната си сестра Кера Гордън. Трима други обитатели, включително 14-годишен, успели да се скрият, докато заподозреният минавал през къщата и ги търсел, каза областният прокурор.

След това Гордън отишъл с колата до друг дом в Левиттаун и застрелял 25-годишната Тейлър Даниел, майка на двете му деца, които били там. Майката на жертвата е била удряна с пушка, каза Шорн. От полицията съобщиха, че се очаква ранената да се възстанови.

Шорн каза, че след стрелбата Гордън откраднал кола на паркинг в Морисвил, Пенсилвания, от мъж, който не е пострадал. Оттам отишъл с колата до дома в Трентън.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194