Израелската армия публикува видео, на което боец на "Хамас" убива жена на 7 октомври

ЕС и Свят 21.11.2023 13:01 Снимка: ДНЕС+

Израелската армия публикува видео, на което боец на "Хамас" убива жена на 7 октомври

Израелската армия публикува видеозапис, на който боец на "Хамас" убива жена по време на нападението на палестинското ислямистко движение в Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс.

Роднини на заложници, взети от "Хамас" при атаката, междувременно призоваха ООН да се намеси, за да помогне за освобождаването на техните близки, съобщи Франс прес.

На публикувания вчера запис от охранителна камера бойци на палестинското движение преследват хора, присъстващи на музикален фестивал на открито близо до ивицата Газа. В един момент един от нападателите застрелва от упор млада жена.

Стотици хора бяха убити на фестивала, предава БТА. 

Зловещият запис бе публикуван в момент, когато Израел е критикуван заради реакцията си нападението, последавно от опустошителна война в ивицата Газа. Около 1200 души, предимно цивилни, бяха убити при атаката на израелска територия на 7 октомври.

Оттогава при израелски удари в Газа по информа;ия на местните власти, контролирани от "Хамас", са загинали над 13 300 човека. Тези данни не са проверени по независим път.

При атаката на 7 октомври бойците на "Хамас" отведоха в ивицата Газа около 240 заложници, предимно цивилни.

Вчера, навръх Световния ден на детето, роднини на деца, взети в плен, призоваха ООН да се намеси, за да помогне за освобождаването им, предаде Франс прес.

Стотици хора се събраха пред представителството на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в Тел Авив.

Най-малко 35 от заложниците на "Хамас" са деца. 18 от тях са на 10 години или по-малко, сочат оценки на АФП.

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583