Илон Мъск ще се срещне с израелския президент Ицхак Херцог в Йерусалим

ЕС и Свят 27.11.2023 09:45 Снимка: ДНЕС+

Илон Мъск ще се срещне с израелския президент Ицхак Херцог в Йерусалим

Израелският президент Ицхак Херцог ще се срещне днес в Йерусалим с милиардера Илон Мъск. Това съобщи канцеларията на израелския държавен глава, цитирана от ДПА.

Късно снощи президентската канцелария съобщи, че членове на семействата на заложници, взети от "Хамас", също ще присъстват на срещата, предава БТА.

"Те ще разговарят за ужасите на терористичната атака на "Хамас" на 7 октомври и за неизмеримата болка и неопределената ситуация, в която се намират пленниците", посочи в изявление канцеларията на израелския президент.

По време на срещата Херцог иска също да подчертае нуждата да "се предприемат действия срещу разрастващия се антисемитизъм в интернет".

Засега не е ясно дали по време на посещението си в Израел Мъск ще се срещне и с израелския премиер Бенямин Нетаняху, посочва ДПА.

Социалната платформа на Мъск "Екс", доскоро позната като "Туитър", е критикувана заради толерирането на спорно съдържание, свързано с атаката на "Хамас" срещу Израел и войната в Газа.

Мъск си навлече критики в антисемитизъм, след като отправи нападки срещу финансиста Джордж Сорос, който е сред оцелелите от Холокоста, както и срещу базираната в Ню Йорк еврейска организация Антидефамационна лига.

Мъск твърди, че "защитава свободата на словото, но се обявява срещу всякакви форми на антисемитизъм".

CHF CHF 1 2.04115
GBP GBP 1 2.28517
RON RON 10 3.93567
TRY TRY 100 5.77036
USD USD 1 1.80878