И в пандемия републиканците не се отказват от Флорида

ЕС и Свят 06.07.2020 08:20 Снимка: ДНЕС+

И в пандемия републиканците не се отказват от Флорида

Републиканците възнамеряват да проведат част от събитията на партийния конгрес в американския щат Флорида, въпреки бързото разпространение на коронавируса на своята територия. Това съобщи пред Си Ен Ен официалният представител на Националния комитет на Републиканската партия (NKRP) Майк Рийд.

Той все пак увери, че политическият форум ще се проведе "в пълно съответствие с инструкциите на местните власти". Участниците му редовно ще измерват температурата, ще бъдат тествани за вирусна инфекция. Освен това помещенията, в които ще се провеждат републикански мероприятия, ще бъдат редовно дезинфекцирани. Рийд обърна внимание на факта, че "почти два месеца" останаха до конгреса.

 

По-рано в неделя Стивън Хан, ръководител на Администрацията по храните и лекарствата, част от министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, заяви, че няма достатъчно данни, за да реши дали би било безопасно да се провеждат републикански конгресни събития във Флорида.

Флорида е един от щатите в САЩ, където коронавирусът бързо се разпространява. През изминалия ден броят на заразите на нейната територия нарасна с почти 10 хиляди, до 200 000 души.

Републиканският конгрес е насрочен за 24-27 август. Очаква се основните му събития да се проведат в Джаксънвил, Флорида и Шарлът, Северна Каролина. Предполага се, че в Джаксънвил президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви, че се съгласява да бъде републикански кандидат на предстоящите президентски избори.

Според университета Джон Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са открити над 2,85 милиона случая на заразени, а починалите са над 129,7 хиляди души./news.bg

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987