Хотелите в Кипър поемат PCR тестовете за неваксинирани туристи

ЕС и Свят 12.08.2021 09:38 Снимка: ДНЕС+

Хотелите в Кипър поемат PCR тестовете за неваксинирани туристи

Островът на Афродита се бори с пандемията от коронавирус. Кипърските власти наложиха нови изисквания за неваксинираните туристи от 1 август, припомнят местни медии.

За целта неваксинираните гости на Острова на Афродита трябва да направят PCR тест преди излитане и кацето им в Кипър.

PCR тестовете са задължителни за всички туристи от страни, които попадат в червената зона на разпространението на пандемията. Засега само неваксинираните ще са задължени да си правят тестове преди излитане и след кацане в Кипър.

Ваксинираните туристи, както и тези, които са имали коронавирусна инфекция през последните 180 дни, не подлежат на това изискване.

Хотелиерите в Кипър все пак са намерили начин да спасят неваксинираните чуждестранни туристи от допълнителни разходи за тестове по време на ваканцията им.

Кипърските хотелиери смятат затягането на мерките като "изстрел в крака" и за да се запази туристическия поток, Кипърската асоциация на хотелиерите (PASYXE) подписа договор с частна лаборатория, която ще провежда на място тестване на гости на хотела, принадлежащи към асоциацията.

Министерството на туризма на Кипър поясни, че всички разходи за тестване ще бъдат изцяло поети от правителството на страната и хотелиерите./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448