Джейсън Момоа е с Covid, спряха снимките на „Аквамен 2“

ЕС и Свят 28.10.2021 18:40 Снимка: ДНЕС+

Джейсън Момоа е с Covid, спряха снимките на „Аквамен 2“

42-годишният Джейсън Момоа се е заразил с Covid-19 по време на снимките на „Аквамен и изгубеното кралство“ във Великобритания и в момента е в карантина.

Според източници на британските таблоиди, шефовете на филмовия екип се надяват да спрат по-нататъшни инфекции на снимачната площадка, като това се окаже еднократен случай и успеят да продължат снимките на продукцията.

Твърди се също, че всички на снимачната площадка редовно се изследват за коронавирус.

Филмът се снима в Хертфордшир и е планирано да излезе на големия екран през декември 2022 г. Джейсън и други негови колеги от първата продукция от 2018 г. се завръщат, включително Амбър Хърд, Никол Кидман, Патрик Уилсън, Уилям Дафо и Долф Лундгрен.

Оригиналният филм за Аквамен излезе на екран през декември 2018 г. и беше един от най-големите хитове в разширената вселена на DC.

Аквамен събра 1,148 млрд. долара в световен мащаб, като това е единственият филм от DCEU, който надхвърля границата от един милиард долара.

По-рано този месец Джейсън заяви, че е получил многобройни наранявания по време на снимките на продължението на „Аквамен“. Участвайки в епизод на токшоуто на Елън Дедженерис, Джейсън каза: „Остарявам, ето какво се случва. Нараних си очите, имам херния, ребрата ми са извадени. Просто съм пребит“.

Въпреки нараняванията си, Джейсън каза, че „ще бъде страхотен филм, който ще се хареса“.

Когато Елън го попита защо продължава да се контузва по време на снимки, той посочи като основна причина ентусиазма си.

„Обичам работата си и се вълнувам прекалено много. Въпросът е във възрастта. Вече съм застаряващ супергерой“./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448