До 10 август Джо Байдън обявява името на своя вицепрезидент

ЕС и Свят 02.08.2020 08:09 Снимка: ДНЕС+

До 10 август Джо Байдън обявява името на своя вицепрезидент

Най-вероятният кандидат на Демократичната партия за предстоящите президентски избори в САЩ Джоузеф Байдън отложи обявяването на кандидатурата за своя вицепрезидент до втората седмица на август. Това съобщи в събота телевизията CNBC.

Медията се позова на източници в предизборния щаб на политиката.

Според тях точната дата все още не е определена, обаче се очаква Байдън да направи съобщение не по-рано от понеделник, 10 август. Миналия вторник Джо Байдън, отговаряйки на въпросите на журналистите, обеща, че възнамерява да назове своя претендент за поста вицепрезидент през първата седмица на август. Той обаче не отговори на молба за посочване на няколко от най-вероятните кандидати за поста.

Байдън, който беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, многократно е заявявал, че възнамерява да назначи жена за вицепрезидент. Той обясни, че не става въпрос само за представителите на бялото население на САЩ.

Водещите американски медии отбелязаха, че броят на жените, от които той може да избира, е бившата постоянна представителка на САЩ при ООН Сюзън Райс. Медиите също посочиха 12 души, включително сенатора от Калифорния Камала Харис и сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън.

Националната конвенция на Демократическата партия на САЩ, на която Байдън ще бъде посочен като кандидат за най-високата държавна длъжност, беше отложена поради пандемията на коронавирус за 17-20 август.

 

Форумът ще се проведе в Милуоки, Уисконсин. В средата на юли представители на Националния комитет на демократите уведомиха членовете на партията, че гласуването и повечето от събитията ще се провеждат в отдалечен формат.

Броят на акредитираните журналисти ще бъде намален до минимум.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември./news.bg

CHF CHF 1 1.81364
GBP GBP 1 2.17283
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.38912
USD USD 1 1.66794