Байдън във Флорида, където се срути жилищна сграда: Все още има вероятност някой да е жив

ЕС и Свят 02.07.2021 09:56 Снимка: ДНЕС+

Байдън във Флорида, където се срути жилищна сграда: Все още има вероятност някой да е жив

Роднини на изчезнали след срутване на сграда във Флорида отказаха среща с него

Американският президент Джо Байдън посети Маями, където жилищна сграда се срути миналата седмица. Той заяви, че все още имало шанс да се намерят оцелели 8 дни след трагедията. На среща със семейства на хора, които са загинали или все още са в неизвестност, той каза, че те преминават „през ада“ и че ще осигури федерална помощ. 

Той също така каза, че е от съществено значение да се разбере какво е причинило колапса.

18 човека загинаха при срутването, а 145 души все още са в неизвестност.

Спасителните дейности бяха подновени вчера вечерта след 15-часово спиране заради опасения относно стабилността на останалата структура.

Някой от роднините на загиналите отказаха среща с Байдън, пише CNN. Материалът цитира думите на няколко човека, които не са искали да се срещнат с американския лидер.

Авие Коен, чийто баща и чичо все още не са открити, заяви: „Не ми е интересно да говоря с него“. Жена, чиито съпруг и син все още не са открити под руините на сградата каза пред телевизионния канал: „Кажете му да напусне възможно най-скоро“. Според нея визитата на президента може само да забави спасителната операция.

Байдън проведе среща с близките без присъствието на медии. В социалните мрежи беше публикувано видео, в което той споделя за смъртта на първата си жена и детето си в автомобилна катастрофа. Байдън казва още, че „целият народ“ скърби със семействата и че „крие надежда“, че могат да бъдат намерени оцелели.

„Боже, да стане чудо“, каза той. „Все още има вероятност някой да е жив, някой да диша.“/tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448