Apple задължава служителите си да си направят бустерна доза

ЕС и Свят 16.01.2022 13:55 Снимка: БГНЕС

Apple задължава служителите си да си направят бустерна доза

Американската компания Apple ще изисква от служителите си, работещи в офиси и магазини, да се подложат на бустерна ваксина срещу коронавирус от 15 февруари. Това съобщи в събота интернет порталът Verge, позовавайки се на писмо, изпратено до служители на компанията.

„Поради намаляващата ефективност на първите ваксинации срещу коронавирус и появата на силно заразни щамове като Oмикрон, бустерната доза вече е задължителна за служителите“, се казва в писмото.

Служителите ще имат четири седмици, за да се реваксинират от 15 февруари, се казва в писмото. Ако не желаят да се ваксинират, служителите ще бъдат принудени да си правят ежедневни тестове, за да отидат на работните си места в магазините на корпорацията, магазините на партньорските компании или офисите на Apple.

Неваксинирани служители или служители, които все още не са представили доказателство за ваксинация, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от бърз тест всеки ден преди работа. Мярката влиза в сила от 24 януари.

По-рано Bloomberg съобщи, че Apple е отложила за неопределено време връщането на служителите си на работа в офисите. Първоначално беше планирано работниците да възобновят работата си в офисите на компанията от 1 февруари 2022 г. Нова дата за край на хоумофисите все още не се съобщава./БГНЕС

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648