Заразената съпруга на Бареков: Минах през Ада!

България 25.10.2020 16:50 Снимка: ДНЕС+

Заразената съпруга на Бареков: Минах през Ада!

„Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо“, пише в свой статус във Фейсбук Мария Календерска - съпругата на бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който преди дни съобщи, че е заразен с коронавируса.

Календерска разказа за срещата си с коронавируса и през какво е преминала. Тя определя срещата си с вируса като „брутална и безмилостна“.

Минала е през две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия. „Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка. Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”...“, споделя тя.

„Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А ренген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме“, разказва Мария.

И продължава:“Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път.“

Тя разказва и за тежката работа на медиците в COVID отделенията. „А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!! И въпреки, че имам в листата си много малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки! Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата“, апелира съпругата на Бареков.

От разказа ѝ става ясно, че преди позитивният тест за коронавирус е имала три негативни резултата./tribune.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096