Заради "Дневник", Костадинов и „Възраждане“ напуснаха брифинга си

България 05.10.2022 10:47 Снимка: ДНЕС+

Заради "Дневник", Костадинов и „Възраждане“ напуснаха брифинга си

Костадинов напусна пресконференцията си, заради отказа на журналистката от "Дневник" да си тръгне

Лидерът на партия „Възраждане“ и колегите му напуснаха пресконференцията, която трябваше да дадат в БТА. Още в началото Костадин Костадинов видя журналисти от „Дневник“ и ги помоли да напуснат залата. Към това издание той причисли „Медиапул“, „Капитал“ и „Клуб З“.

Той нарече изданието на Иво Прокопиев „жълто-кафяви отходни канали на американското посолство“ и пожела да напуснат залата, за която партията е платила, за да проведе пресконференцията си.

„Компромис не правим и не желаем да имаме нищо общо с представители на жълтата преса, финансирана от американците. Вие не сте медии, а фалшиви новини. Не желаем да стоим в една стая с вас, имаме морал който не ни позволява да стоим в една стая с вас“, повтори Костадинов.

Представителят на „Дневник“ заяви, че няма да напусне и така пресконоференцията беше прекратена от Костадинов и колегите му „Възраждане“.              

Все пак Костадинов беше догонен от журналистите и на въпрос, дали ще подкрепи правителството, той заяви, че ще даде мандат на кабинет само с мандат на „Възраждане“.

„Единственият мандат, който ще подкрепим е този на „Възраждане“, най-вероятно отиваме на нови избори“, обяви Костадинов и обяви за свой партньор българският народ и допълни, че има готов кабинет, който да предложи. Лидерът на „Възраждане“ обяви, че той на свой ред ще предложи преговорен екип, за да не влиза страната ни в еврозоната и заяви, че трябва да има референдум по тази тема, защото според него българският народ не иска въвеждане на еврото.

Костадинов се върна към медиите и обяви, че има вариант да бъдат регулирани като американски агенти, което може да бъде заложено в законодателството. „Медиите на Пеевски нямат никаква разлика с тези на Прокопиев, те са едностранчиви“, обяви още Костадинов. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648