Започва предварителната продажба на ЖП-билети за Коледните и Новогодишните празници

България 12.12.2012 11:06

За удобство на клиентите, които предвиждат да пътуват с влак по време на Коледните и Новогодишните празници, от 12 декември 2012 г. (сряда) Холдинг Български държавни железници ЕАД въвежда двадесетдневна предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички бързи влакове, съобщава националният превозвач.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят празнични периоди. По този начин Холдинг Български държавни железници ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 20 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервациите за седящи места ще се извършват във всички гари и железопътни бюра в страната.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година, Холдинг БДЖ ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648