Започна митингът в подкрепа на правителството (НА ЖИВО)

България 10.07.2020 19:08 Снимка: ДНЕС+

Започна митингът в подкрепа на правителството (НА ЖИВО)

Караянчева: Президентът Радев иска служебно правителство, за да изтегли България от „чакалнята за еврото“

Протест в подкрепа на правителството се провежда под прозорците на „Дондуков“ 1. Поддръжници на кабинета и премиера Бойко Борисов се събраха в защита на управлението. Решението им дойде в отговор на протестите, организирани от БСП, „Демократична България“, „Възраждане“, АБВ и Мая Манолова.

След като вчера президентът Радев обяви ГЕРБ и гласуващите за тях за „мафия“, днес основната опорна точка на президента и БСП беше, че поддръжниците на ГЕРБ са там от страх и че „манифестацията им е изнасилена“.

На протеста освен симпатизанти, които се организираха да дойдат от страната, се появиха и знакови имена партията – депутати, евродепутати и министри.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че са се събрали, за да защитят бъдещето на страната от евентуален служебен кабинет на Румен Радев.

„Президентът Радев иска служебно правителство, защото с това служебно правителство ще изтегли България от „чакалнята за еврото“. Искаме днес да се чуе гласът на хората, които подкрепят правителството. Гарантираме честността на изборите, българските граждани отредиха ние да управляваме и той (президентът Румен Радев, бел. ред.) трябва да се съобрази с това“, заяви председателят на Народното събрание. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.16676
RON RON 10 4.04557
TRY TRY 10 2.34763
USD USD 1 1.64993