Задържаха 8 испанци на летище София, защото идват от страна в червената зона

България 29.07.2021 08:13 Снимка: ДНЕС+

Задържаха 8 испанци на летище София, защото идват от страна в червената зона

Осем испански граждани, пристигнали на летище "София" с полет на "Райънеър", днес не бяха допуснати да влязат в България, тъй като родината им е в т.нар. "червена" COVID-зона, съобщи БНР.

Трима от испанците все още се намират на летището и ще бъдат върнати обратно в страната им, съобщи Ангел Митов - оперативен директор на компанията "Суиспорт", която обслужва полетите на "Райънеър".

"Петима от тях са вече допуснати, защото са получили някакво допълнително разрешение от РЗИ, а другите трима най-вероятно ще трябва да се връщат обратно в Испания. Такива граждани, които обикновено са спрени от Граничната полиция, и за които няма полет, на който веднага да бъдат качени, трябва да изчакат следващ полет, който да ги върне до тази точка, от която са дошли. Има помещения, които са специално предназначени за такива пътници и им се предоставя храна и вода." - поясни Митов.

Уточнява се, че испанските граждани са пристигнали в София с полет от Барселона в 15:30 часа.

Според сега действащата заповед, чужденци от страна в "червена зона" не се допускат в България. Испанците са пътували за фестивал в Сърбия, но е трябвало да преминат транзит през България. За петима от тях сръбските власти са гарантирали, че ще ги изведат от страната и им е осигурен транспорт, с който да стигнат до фестивала./БНР

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448