За 22 млн. лв. Телефонната палата мина в нови ръце

България 01.04.2023 08:54 Снимка: ДНЕС+

За 22 млн. лв. Телефонната палата мина в нови ръце

Телефонната палата в град София вече има нов собственик, като сградата е закупена със сделка от 22 млн. лв. от "ГПП Мениджмънт" ЕООД.

Покупката е извършена след заличаването на четири възбрани, наложени от държавата, с одобрението и под надзора на компетентния български съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика. Телефонната палата принадлежеше доскоро на бизнесмена с обвинения и намиращ се в Дубай Васил Божков.

От ГПП Мениджмънт" заявяват, че плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента не отговаря на съвременните земетръсни норми. От години сградата е оставена без поддръжка и по тази причина се превръща в опасна за живота и здравето на българските граждани.

Намеренията да се превърне в многофункционална сграда, но да се запази историческото й излъчване.

Наред с това сградата ще обогати културния облик на централната част на столицата. Инвеститорът държи изключително много на ландшафта и при изграждането на сградата ще го обогати в максимална степен.

"Сигурни сме, че след въвеждането на новия проект в експлоатация жителите и гостите на град София ще се радват на автентична европейска сграда, която да посещават с удоволствие", заявяват от компанията.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482