Йончева и евродепутати питали Гешев за снимките на Борисов, недоволни от отговора

България 24.09.2021 18:35 Снимка: ДНЕС+

Йончева и евродепутати питали Гешев за снимките на Борисов, недоволни от отговора

Елена Йончева и още шестима евродепутати от комисията ЛИБЕ приключиха визитата си в България, чиято цел беше определена „да проучат на място ситуацията с върховенството на закона и свободата на медиите“.

Те проведоха среща с главния прокурор Иван Гешев по-рано днес, от която си тръгнали неудовлетворени.

„Не мисля, че получихме всички отговори, които търсехме от главния прокурор. Зададохме въпрос за снимката на предишния премиер, но той каза, че не знае на каква фаза е разследването, а това не е нормално“, обяви евродепутатът София инт Велд, седнала до българската си колежка Елена Йончева.

Евродепутатите стигнали до извода, че  има проблем в монопола на държавното обвинение при започването на производства и разследвания. Освен това констатирали високи нива на корупция и безнаказаност.

Велд изрази разочарование, че е имало опити да бъде убедена, че мястото на България в класацията на „Репортери без граници“ е незаслужено ниско. Тя увери, че тези опити са били неуспешни. Добрата новина, която е видяла евродепутатката е, че в страната ни има решителни хора, които желаят да я преобразят./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448