Войната по пътищата и купеният вот - това са задачите, поставени от Донев пред МВР

България 12.08.2022 12:55 Снимка: ДНЕС+

Войната по пътищата и купеният вот - това са задачите, поставени от Донев пред МВР

На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме от двете страни на магистралите, защото сме заедно в това безумие. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който откри Националното съвещание на ръководството на МВР.

Личното ми убеждение е, че всеки човек е ценен. Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв, изтъкна служебният премиер.

Той настоя МВР да бъдат нетърпими към всеки, който застрашава живота на другите. Направете възможното и невъзможното да овладеем войната на пътя, призова Донев служителите на МВР.

Като втора задача пред служителите на МВР служебният премиер посочи ограничаването на контролирания и купен вот на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Гълъб Донев е убеден, че когато има съчетание на политическа воля и професионализъм, е възможно те да бъдат ограничени.

Тук отново сте на първа линия, но искам да знаете, че не сте сами. Правителството ще направи всичко възможно срещу съпротивата на купения и контролиран вот, увери още Гълъб Донев.

Той благодари на всеки един служител на МВР, за когото опазването на живота и сигурността на гражданите е въпрос на дълг и чест. Вашата професия е сред онези, в които нямаш право на грешка, защото дори дребна неточност може да постави в риск живота и здравето на хората. Вашият професионализъм и лична амбиция да изпълнявате отговорностите си има пряко отражение върху живота на хората, посочи Донев.

Той разчита на МВР за всички следващи ситуации, в които органите на реда ще са на мястото си. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648