Води се война с българските избиратели в чужбина, убеден Христо Иванов

България 20.01.2021 17:00 Снимка: ДНЕС+

Води се война с българските избиратели в чужбина, убеден Христо Иванов

Депутатите могат и трябва да се потрудят и да осигурят честни избори. Това заяви Христо Иванов пред сградата на Народното събрание, напомняйки, че от Демократична България са им предоставили всички нужни текстове, с които могат да се направят законодателни промени.

Явно е нежеланието на управляващите да въведат гласуването по пощата, но поне видеонаблюдението може да бъде въведено. От ДБ са готови да предоставят и платформата "Ти броиш", която да осигури техническата обезпеченост. "Хората са готови да го направят, само някой тука (бел.ред. сградата на Народното събрание) трябва да разгледа тези предложения

Христо Иванов напомни и че в Народното събрание има и опозиция, не само мнозинство, но до този момент се слушат приказките само на "наглеца Симеонов", който заявява на българските гласоподаватели в чужбина да си хванат самолета.

По думите на Иванов управляващите искат да сведат изборите до гласуване на контролирания вот, до агитките и котериите и така да си решат въпроса с бъдещето на страната. "Няма да позволим това нещо", закани се той.

Целенасочени, според него, ежегодно допълнително се затруднява гласуването на българите в чужбина. Сега депутатите могат да върнат поне автоматичното регистрирани на изборни секции.

Българската мафия води война с българските избиратели в чужбина, убеден е Христо Иванов.

Той призова и ЦИК да публикува изборните книжа възможно най-рано, за да може да се упражняват изборните права. Също така трябва да бъде публикуван и здравния протокол.

Поводът Христо Иванов да дойде пред Народното събрание беше всъщност публично да призове депутатите от ГЕРБ да излязат и да обяснят поправката, внесена между първо и второ четене на измененията на Закона за рибарството и аквакултурите, която според него ще бъде използвана "да се гарантира рахатлъкът на Доган и да се спре разрушаването на една от постройките в Росенец". Поправките са внесени тайно и без мотиви и в в контекста на всички усилия нищо да не се пипне в Росенец. Второ гласуване на измененията предстои утре в комисията по земеделие. Чрез тази поправка се разрешава постройки в близост до пристанища да не бъдат разрушавани, дори и да са незаконно построени, обясни Христо Иванов.

8 депутати от ГЕРБ внасят поправката и отново това се случва от един закон в друг, без мотиви и обяснения, между двете четения, разкритикува практиката на това Народно събрание Иванов.

По думите му това е поредният корупционен отказ, който се прави от ГЕРБ към ДПС.

Призовавам депутатите от ГЕРБ да не си помислят да обслужват Доган отново и да излязат и да обяснят какво целят с тези поправки и да гарантират че те не обслужват Доган и опитите му да си спаси имението", заяви Иванов и допълни, че такива опити се правят непрекъснато и по всички линии с обжалване на всички възможно актове.

"Ако Борисов иска да докаже, че няма необявена коалиция с Доган да отиде на Росенец и лично да подкара фадромата и да бутне яхтеното пристанище на Доган, което освен скандално е и напълно незаконно", отсече Христо Иванов. /news.bg

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359