Внукът на Тодор Жиков се завърна от САЩ за погребението на баща си, там се представял за Тед Живков

България 06.08.2021 17:12 Снимка: ДНЕС+

Внукът на Тодор Жиков се завърна от САЩ за погребението на баща си, там се представял за Тед Живков

Внукът на Тодор Живков се завърна в България за погребението на баща си Владимир Живков. Потомственикът на бившият държавен глава носи изцяло неговото име, но в Америка, където живее дълги години явно се представял за Тед Живков или Тез Влад.

Покойният Тодор Живков има двама внуци, които са кръстени на него. По-големият носи фамилията на баща си Иван Славков. Синът от първия брак на Владимир Живков с Маруся Мирчевска обаче е пълен съименик на Тодор Живков.  

Тодор Живкво-младши е живял известно време при дядо си, след развода на родителите си и изострените между тях отношения. Държавният глава не пренебрегвал задълженията си на родител и всяка вечер прекарвал време с внука си в резиденцията, като му казвал: „И ти си сам, и аз съм сам“.

След 10 ноември 1989 г., в условията след падането на режима, Маруся Мирчевска успява да изведе сина си от България в Русия и оттам в САЩ, без съгласието на бащата, пише „e-vestnik.bg“. Това разказва Владимир Живков и подчертава, че не е давал съгласие невръстния му син да напуска страната. Това и по сегашните закони е сериозно закононарушение, но при тогавашните анти-живковистки настроения и развенчаване на режима, Маруся успяла да изведе сина си.

Оттогава Тодор Живков-внук живее в САЩ и не се беше връщал в България до 42-годишната си възраст. Зад граница той се занимава с професионална игра на покер, като не е известно да има друга професия. Последното му местожителство към 2020 г. е Нордридж, Калифорния, в покрайнините на Лос Анджелис . Тед Живков, както се представя обича да залага и в други хазартни игри. Не е нависоко в класациите на професионалните покер играчи, изкарвал е на турнири до няколко десетки хиляди долара. В класациите за покер играчите в Щатите 2015-2020 г. той се движи между 3000-о и 6000-о място по спечелени пари от турнири, в световната ранг листа е след 19 000-о място и едва ли живее само от тези доходи.

Според светските рубрики в наши издания е женен за рускиня и има две деца. Пак според тях е приел като име и Тед Морган, фамилията на мъжа на майка си. Не отдавна се появиха снимки от интериора и екстериора на скъпа къща, в която живеел внукът с майка си и/или със съпругата си. Според клюкарските издания струвала 6 млн. лева или долара. Нискорейтингов играч на покер е малко вероятно да си позволи такава къща, ако може да се вярва на легендата, че я е купил той.

Другото дете на Владимир Живков е дъщеря му Елизабет от втория му брак с Валентина Танчева (Станимирова). Вижда се на снимката от погребението до брат си Тодор. Елизабет е най-малко известна от фамилията на Живков, далеч е от общественото внимание години наред. Родена е през 1992 г., завършила е Американския колеж в София, след това учи в института по мода и дизайн в института „Марангони“ в Лондон, което е скъпо образование. Живее в Италия, омъжена за италианец.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648