Веселина Петракиева заменя Гена Трайкова на поста главен редактор на Би Ти Ви Новините

България 22.01.2021 13:50 Снимка: ДНЕС+

Веселина Петракиева заменя Гена Трайкова на поста главен редактор на Би Ти Ви Новините

Искра Владимирова пък е новият главен редактор на актуалните предавания

След напускането на Гена Трайкова, мястото на главен редактор на Новините в Би Ти Ви става продуцентът Веселина Петракиева, съобщиха от медията. Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, заема мястото пък на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания.

„Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията да предоставяме най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос“, коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“. 

Решението на Гена Трайкова беше очаквано, тъй като тя беше най-близкият колега на Венелин Петков в продължение на 20 години. Дълго време двамата водеха централните новини на Би Ти Ви, а от 2014 г. ги ръководеха съвместно.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г. Започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията.

Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 година. В допълнение към новата си позиция тя ще продължи и с настоящата си роля в Сутрешния блок. Владимирова се присъединява към медията през 2009 г. като главен редактор на токшоуто „Нека говорят…“. Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. 

В спортния отдел засега не се предвиждат промени. Шеф там е журналистката Владислава Лазарова.

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986