"Величие" готови да са малките камъчета, които обръщат колата

България 16.06.2024 18:24 Снимка: ДНЕС+

"Величие" готови да са малките камъчета, които обръщат колата

"Няма да ни вземат много насериозно с толкова малка парламентарна група, но малките камъчета обръщат колата". Toва заяви пред БНТ новоизбраният депутат в 50-ото Народно събрание от партия "Величие" Етиен Леви.

Той призова депутатите да бъдат достойни синове и дъщери на държавата. Леви никога не е харесвал споровете в парламента и недостойния език, който се използва от трибуната на законодателния орган. "Такива махленски поведения не са ми приятни", коментира Етиен Леви. Гласовете за "Величие" дошли по много естествен начин. Николай Марков и Ивелин Михайлов направиха поредица от срещи не само в България, но и в чужбина, като говорили на много разбираем език, посочи той.

Етиен Леви уточни, че е във "Величие" с гражданска квота. Лидерът на "Величие" Николай Марков трябвало да вземе решение дали да подкрепи правителство с първия мандат, но е готов да изслуша преговорният екип на ГЕРБ за съставя на кабинет.

Етиен Леви не се притеснява от проверките на ДАНС спрямо "Величие". Всичко може да се каже за партията, но въпросът е каква е истината, посочи той.

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319