„Възраждане“ пред Радев: Не сме склонни на компромис в този момент за Македония

България 07.12.2021 13:17 Снимка: ДНЕС+

„Възраждане“ пред Радев: Не сме склонни на компромис в този момент за Македония

„Предстоят важни решения, много са изискванията пред народните представители и е важно да бъдат приоритизирани в интерес на българските граждани. За нас е важно да чуем как вие виждате работата на новия парламент и бъдещото правителство, за което се надявам да е редовно такова“, заяви Румен Радев в началото на срещата с партия „Възраждане“.  

„Имаме десетилетна криза и не търпи отлагане, като ние ще поставим въпросите, които смятаме за важни. Считаме продължаването на така наречените противоепидемични мерки трябва да се премахнат, както и зеления сертификат“, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. Като друг важен приоритет той отчете демографската криза, образованието и здравеопазването.

Костадинов отчете също високите цени на тока, външно политическите отношения и в частност Македония, като те не са склонни на компромис във варианта какъвто е сега.

„Ще бъдем гласът на здравия разум и ще настояваме за максимална чуваемост“, заяви още Костадинов.

„Когато предлагате мерки за справяне на пандемията е добре да вземете под внимание, че всеки ден умират стотици хора, а медиците са претоварени“, допълни Радев./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448