„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

България 11.02.2022 13:10 Снимка: ДНЕС+

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Един месец след протеста на 12 януари ПП „Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат, съобщи в парламента лидерът й Костадин Костадинов. Той изрази недоволството си от факта, че работната група за зеления сертификат, създадена след протеста на 12 януари не се е събирала.

„Топа се топката и се бави работата на групата. Толерантни и търпеливи сме, но не сме и глупави. Опитват се да протакат нещата“, изтъкна Костадинов пред медиите. Той приема това като неуважение към партията и към гражданите, които заставали зад тази кауза.  

„След като другата страна не желае разговор с нас и изтърпяхме много време, организираме протест - след като няма разговор в институциите, ще има разговор на улицата“, подчерта Костадинов. Той напомни, че от 1 март зеленият сертификат ще е в сила за цялата администрация – това му отговорила писмено здравната министърка Асена Сербазова.  

„Ако сега се обади премиерът, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат и тя трябва да е в рамките на следващите 10 дни. Най-късно до 20 февруари“, даде срок на премиера Костадинов. Той се пошегува, че на 15 февруари ще поиска тестове от всички участници в КСНС при президента, за да не го затварят пак.

„Нямаме глоби, защото никой не ни е глобил - получихме известия, но не сме взели актовете, ако се наложи, ще ги оспорим в съда. А и датата беше сбъркана. Това беше наказателна акция, защото бяхме поискали оставката на министър Сербезова“, смята Костадинов. Той попита РЗИ не е обърнал внимание на цигарения дим в парламента./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648