Васил Василев: Скандал в Народния театър няма. Спрете

България 20.12.2022 12:29 Снимка: ДНЕС+

Васил Василев: Скандал в Народния театър няма. Спрете

„Скандал към днешна дата при нас не съществува. Истината е, че от април, още от самото началото, когато се явих на конкурс, аз казах, че идвам с програма. Която програма, по мои виждания и не само, е амбициозна. Такава, каквато не е правена досега в български театър, тук говоря за събиране на различни личности”, заявява в интервю за „Дневник” директорът на Народния театър Васил Василев.

Самият той казва, че седи в неудобен стол и донякъде изглежда точно така предвид конфликта Александър Морфов - Велислава Кръстева, който повиши напрежението с искане на оставки, проверки, подписки и различни форми на протест.

По думите на Василев няма конфликт между него и режисьора Александър Морфов, но не пожела да посочи кога за последно са си говорили. „Морфов има най-добрите условия за работа, които някога българската държава му е давала - и като заплащане, и като възможности, които ние предоставяме за неговото творчество. Александър Морфов е сключил два договора с мен като ръководител - един в Плевенския театър и един в НТ "Иван Вазов". И тук нямаме скандал”, подчерта директорът на Народния театър.

По темата с напрежението около Велислава Кръстева той отговоря следното:„Няма скандал. Къде е скандалът?”.

„Атмосферата в театъра е творческа”, категоричен е Василев на въпроса дали не тя не е токсична.

„Скандалът продава. Той ни помогна да бъдем още по-откриваеми. Любопитството да се види, любопитството да отидеш в Народен театър”, казва още директорът.

„Темата е затворена. Спрете. От тук нататък Александър Морфов трябва да започне да възстановява „Животът е прекрасен”.

Още по темата

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361