Валерия Велева: Възмутени хора от финансовото министерство ни дадоха проекта за наш "Магнитски"

България 28.05.2022 16:41 Снимка: ДНЕС+

Валерия Велева: Възмутени хора от финансовото министерство ни дадоха проекта за наш "Магнитски"

В сайта ни Епицентър получихме текста на проект на наш закон "Магнитски" от хора в министерството на финансите, които бяха възмутени от това, че някой изобщо мисли да работи върху такива текстове, скарани с елементарни норми на правото. Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ журналистката Валерия Велева.

„Че този проект няма да види бял свят, няма да види. Но е факт, че в министерството се работи върху проект за такъв закон и че вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е дал разпореждания да се пишат подобни текстове“, каза Велева.

Политологът Даниел Смилов каза, че темата не влезе по най-добрия в дневния ред на обществото. „Ние нямаме толкова спешна нужда от такъв закон, има по-важни неща за антикорупционното законодателство“, отбеляза той.

Валерия Велева коментира още, че фактът, че премиерът Кирил Петков не е опровергал твърдението на ДПС, че ги е заплашвал, говори, че май наистина е имало реплика от негова страна към депутата от движението Станислав Анастасов "Ще ви оправя аз вас". 

Велева заяви също, че планът за еврото е приет от кабинета с четири гласа "против" на министрите на БСП. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648