В ДБ искат да видят и листите на Петков и Василев

България 24.09.2021 10:47 Снимка: ДНЕС+

В ДБ искат да видят и листите на Петков и Василев

Трябва да помислим за мерки за възстановяване на икономиката. За това настоя Цецка Бачкова от Демократична България в сутрешния блок на БНТ.

На всички ни се иска икономиката да работи и да няма ограничителни мерки, като Бачкова много добре разбира притесненията на бизнеса. По думите ѝ обаче няма как от едно служебно правителство да се предприемат сериозни икономически реформи. "Темата реформа не беше приоритет нито на парламента, нито на служебното правителство", коментира Бачкова и настоя бизнесът да се освободи от икономическите зависимости.

Във връзка с политическия проект "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, Бачкова уточни, че от страна на Демократична България имало подадена ръка към Петков и Василев. Не можем да ограничим избора на една или друга партия, но била пропуснала възможността да се даде ясна визия за управленско мнозинство. Едно такова обединение можело да се яви на избори с шанс на първа политическа сила, смята Бачкова.

Тя не е видяла листите на Петков и Василев, не е видяла много от хората, с които ще работят в политическия проект "Продължаваме промяната". Как се оценява тази почтеност и колко време е необходимо да се оцени почтеността, запита Бачкова по отношение на заявката на Петков и Василев да се формира "мнозинство на почтените".

Ако продължаваме по този начин можем да избираме парламенти до край, предупреди Цецка Бачкова.

"Демократична България" ще има кандидат-президентска двойка. Д-р Александър Симидчиев би бил чудесен кандидат за президент, но все още не сме стигнали до окончателно решение, уточни Бачкова и не каза повече от имената на обсъжданите.

Тя призна, че има закъснение с номинациите, но дори и най-голямата политическа сила все още няма президентска двойка, каза още Цецка Бачкова. Тя не е имала съмнения, че Асен Василев и Кирил Петков ще подкрепя президента Румен Радев за втори мандат./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448