Училището на починалата учителка в Търговище премина в онлайн обучение

България 20.10.2020 11:31 Снимка: ДНЕС+

Училището на починалата учителка в Търговище премина в онлайн обучение

От днес учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище, където от коронавирус почина учителката по география Руми Радославова, преминават в режим на обучение в електронна среда.

Децата загубиха учителката си по география Руми Радославова, която почина от коронавирусна инфекция. Класът ѝ се почувства виновен, че са я заразили и отказа да учи присъствено.

Според Регионалното управление на образованието (РУО) промяната цели ограничаване разпространението на заразата от коронавирус, тъй като в учебното заведение има болни учители и учениците. От РУО признават, че през последните дни десетки родители са заявили желание децата им да минат на електронно обучение.

„Такова желание изяви и класът на починалата преподавателка - 8 "г", и още вчера премина в дистанционна форма на обучение“, посочи началникът на РУО Елка Станчева пред dariknews.bg.

Децата от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма. 

Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми, информират от училищното ръководство. Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина, заради положителен резултат от PCR-тест на ученици в класа. Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас.

Учителите, които са дали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница. Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми./tribune.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096