Туристическият бранш дава втори кредит на доверие на Евтим Милошев

България 19.06.2024 15:58 Снимка: ДНЕС+

Туристическият бранш дава втори кредит на доверие на Евтим Милошев

Туристическият бранш е готов да даде втори кредит на доверие на служебния министър на туризма Евтим Милошев, който е спряган да остане на поста и в едно бъдещо редовно правителство. „Подходихме с кредит на доверие към него в служебното правителство, пише travelnews.bg. Ще му дадем и втори кредит на доверие, защото беше проактивен и имаме добър диалог“, заяви пред TravelNews Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите (AIA), която обединява представителствата на големите чужди туроператори у нас.

Веселин Данев, председател на новата организация - Българска хотелска асоциация, обясни, че имат решение да не оказват политическа подкрепа на никого. 

Той даде положителна оценка на Евтим Милошев, като отбеляза, че „умее да изслушва и да се вслушва в това, което му се казва“. Според него така е работила и бившият министър на туризма Зарица Динкова. „Не е толкова лош вариант да остане на поста, защото Евтим Милошев вече е навлязъл в проблематиката, а и не е обременен, тъй като не идва от бранша“, каза Данев. По думите му министрите на туризма до момента, които не са били в този бизнес, са показали по-добри резултати. Като минус очерта, че не знаел чужди езици.
„Евтим Милошев създаде отлична работна среда с туристическия бизнес. Приоритизира проблемите и бързо предприе мерки за тяхното решаване“, отбеляза Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя е на обратното мнение и смята, че с предишния министър Зарица Динкова не е можело да се работи и е подхождала да разделя бранша. Оставаме с мотивация да продължим да работим с Евтим Милошев, защото трябва модерна и нова стратегия за развитие на туризма, който да стане приоритетен за държавата, подчерта Карастоянова.

Още по темата

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095