Цяла нощ гасиха пожара в Твърдица

България 28.07.2021 10:24 Снимка: БГНЕС

Цяла нощ гасиха пожара в Твърдица

Гасенето на големия пожар в борова гора в района на община Твърдица продължи през цялата нощ, предаде репортер на БГНЕС.

През нощта са се правили опити за спиране на разпространението там, където има достъп до хора. Прави се просека, за да се ограничи огнището в северната част на масива. В гасенето участва и хеликоптер на военновъздушните сили. Очаква се днес да се включат и военни. Пожарът е обхванал над 500 декара. Община Твърдица уведомява жителите на града да проявяват бдителност и да не оставят прозорците отворени през нощта поради опасност от обгазяване.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов каза, че са засегнати около 300 дка борова гора, а масивът е около 2 хил. дка. Пожарът е пламнал от северната част на града, където е ромската махала. Според Атанасов с помощ от въздуха огънят ще бъде локализиран до няколко часа.

Десетки горски и доброволци също помагат за овладяване на стихията. Към момента няма опасност за населеното място. Няма пострадали хора и техника в района на пожара.

Директорът на областната противопожарна служба в Сливен комисар Демирев заяви, че в следобедните часове пожарът е принизен и в момента е низов. Това е станало благодарение на хеликоптера, който участва в гасенето и заради това, че вятърът малко е затихнал. Местността е труднодостъпна, с много скали и дерета. Предполага се, че огънят е тръгнал от сметище в Твърдица. Целият масив, който гори, е с площ от 10 хиляди дка. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448