Цветан Цветанов регистрира партията си в съда

България 12.10.2020 15:30 Снимка: ДНЕС+

Цветан Цветанов регистрира партията си в съда

Лидерът на "Републиканци за България" й отрежда водещо място след изборите през 2021 година

Цветан Цветанов и представители на ПП „Републиканци за България“ внесоха документи за регистрация на партията в Софийски градски съд.

"Днес ние изпълнихме всичко, което е по Закона за политическите партии", посочи пред журналисти Цветанов. По закон срокът за внасяне на събраните подписи след учредяването на партията е 3-месечен, а минимумът брой членове 2500. Цветан Цветанов бе категоричен, че формацията му ще бъде незаобиколим фактор.

"С всичко, което плануваме, ще се очертаем като лидери", смята той и подчерта, че формацията ще участва самостоятелно на предстоящия вот, защото само така ще се носи нужната политическа отговорност.

Към момента има над 5 000 лица, заявили желание за членство в „Републиканци за България“. Това даде повод на лидерът на партията да отчете бум на желаещи да се присъединят към нея. Според Цветанов за евентуални коалиции може да се коментират чак след изборите, когато се види кой влиза в парламента. Той уточни, че ще води разговори с всяка партия, но определи като най-неприемливи разговорите с БСП, ДПС и ГЕРБ в този му формат, в който е от 12 месеца.

Цветанов напомни, че вече се използва сила срещу хора, присъединили в към "Републиканци за България" и посочи случая на Горан Благоев, който бе освободен от БНТ. Той прогнозира, че вижда "Републиканци за България" на водещо място след изборите през 2021 година./tribune.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096